Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Klaus hlavne legalizoval lobing jako formu vrcholnú klientelizmu a korupcie, a výsledky sú vidieť jak teraz, tak po minulé roky. Jeho hlúpa myšlienka, že trh vyrieši všetko a nevidiac pritom, že tým otvoril priestor pre podvodníkov a hochštaplerov typu Koženého, Salzmana a iných, je vskutku tragédiou, ktorá sa začína prejavovať v plnej miere až teraz.

1 0
možnosti
Foto

Klausův pomník je ekonomika a majetek České republiky. Jinde se mohou dít podobné rozkrádačky, mají tam své "Klause".

Někdo samozřejmě může být zastánce Klausovy prospěšnosti pro stát.

Já však tvrdím, že svým konáním, popř. nekonáním umožnil nebývalý rozkvět šedé ekonomiky a její masivní přerod do ekonomiky černé, včetně obrovského rozebírání a rozkrádání majetku.

Nesmíme zapomínat, že v obdobném duchu pak pokračovaly vlády socanů po Klausově odstavení, jen už menší míře, protože už to hlavní bylo státu odebráno.

1 2
možnosti

Hospodářská kriminalita byla, je a bude před Klausem, za Klause i po Klausovi, už od dob starověkých civilizací. A je i na západ od Aše a na východ od Mostů u Jablůnkova, tedy v těch částech světa, kde Klaus nikdy nebyl prezidentem, premiérem ani předsedou poslanecké sněmovny. Takže nechápu, jak si někdo může myslet, že je to Klausův pomník.

3 2
možnosti
Foto

Moje řeč, pane Beneši.

2 1
možnosti
Foto

A co se týká Klause:

Nikoho lepšího si bývalí veksláci a další budoucí "přesměrovávači nemohli přát. Vytvořil či se podílel na tvorbě ideálního prostředí pro beztrestnou zlodějnu ve velkém. Znáte snad někoho jiného, kdo by dokázal tak krásně umožnit rozkrást republiku jako Klaus? Měl snad někdo jiný na tom větší zásluhu?

Neměl.

3 4
možnosti
Foto

Havel. Měl úžasnou neformální autoritu, ale neudělal nic. Jediné, o co se pokusil bylo zpackané Sarajevo a patetický Rudolfínský projev. Trochu málo pro velikána.

5 1
možnosti
Foto

Celkem se s tím dá souhlasit, jen nemyslím, že Kalousek s Nečasem to táhnou správným směrem.

Kalousek proto, že jeho zájmy jsou v jiném směru.

Nečas proto, že vůbec neví, který směr je ten správný.

5 0
možnosti
Foto

Klaus není tak všemocný, jak říkáte. Ve vrcholné funkci premiéra byl něco přes pět let (1992-1997). Prostě ti zelináři, řezníci, veksláci a další rozuměli obchodu a podnikání a ostatní "socialistické ovce" na to jen koukali.

Prostě, nelze koláč snísti a současně ho míti. Jistotu a chudobu socialismu jsme vyměnili za nejistotu a relativní bohatství socialismu a ti, kteří nebyli tak špičkově úspěšní skuhrají, i když se mají lépe než za Husáka.

A v USA žádného Klause nemají, je tam demokracie s tradicí a přesto tam "vekslák" Bernard Madoff ukradl asi 150 miliard dolarů. Náš rozpočet na dva roky. To bychom také mohli na ten kapitalismus čekat do alelujá, že?

2 1
možnosti
Foto

Ke skuhrání a osočování politiky z osobní bídy není důvod. Pokud je zatím někomu mizerně, je to jen jeho práce. Politiku můžeme vinit z rozsáhlých zlodějen, které mají na svědomí bídu státu, ne občanů. Ta teprve přijde.

1 1
možnosti

Pokud se jedná o ty plné vozíky v supermarketech, obávám se, že většina nemá na to, aby mohla každý den nakupovat v exlusivních prodejnách a tak jednou za týden nebo za čtrnáct dní si tam potraviny nakoupí. Vy si snad myslíte, že tam ten plný vozík potravin kupují proto, že nevědí co s penězi?

4 1
možnosti
Foto

A co by asi každý den v plném vozíku tahali? Žrádlo pro psy?

1 0
možnosti

Mohu se mýlit, ale myslím, že taháte vozíky s jídlem rovněž. Také chcete žrát.Rv:-/

5 0
možnosti
  • Počet článků 235
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1532x
Lehce zapšklý optimista...

Seznam rubrik