Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ti, co tu píší o pojistce, by měli uvést příklady, kdy pojistka zafungovala.

Já osobně si takový případ nepamatuji. Za celou dobu jeho existence.

3 10
možnosti
JC

J25i43r52i 22C58e66r80n12y

15. 10. 2018 11:21

konkretni pripad kde by zafungovat mela ale neni tam je napriklad Madarsko - vlada provadi v ramci jednourovnoveho parlamentu ustavni zmeny, ktere by (pravdepodobne) neprosly, pokud by existovala protivaha

3 0
možnosti
SB

Konečně to někdo napsal na plná ústa. Volební účast 16,5 % hovoří za vše. Hlavně se neptat kandidátů nebo senátorů, jak je důležitý senát. Zeptejte se lidí na ulici nebo tady na internetu. Zrušit, zrušit, zrušit ! Děkuji za článek.

7 11
možnosti
Foto

Tak pokud se chcete zeptat lidí na netu,tak tady máte odpověd.Senát je potřeba a jeho duležitost stoupá.Kdo to pochopil šel volit...

7 2
možnosti
JV

Mně by se líbilo, kdyby funkce senátora byla u nás koncipována jako neplacená čestná funkce, kdy v případě potřeby by byl senát svolán k jednání o věci a pochopitelně by takovým senátorům byly uhrazeny náklady účasti stejně, jako jsou hrazeny státním zaměstnancům (cestovné, stravné, ubytování a navíc náhrada mzdy). Možná by se ukázalo, že těch lidí, kteří chtějí pracovat pro blaho občanů najednou není tolik, kolik se jich o senátorská křesla uchází za současných podmínek a prestiž senátu by se možná zvýšila.

10 0
možnosti
Foto

V Čechách je asi bambilion zbytečnější úřadů než senát. Ty v součtu spolknou mnohem víc, dlužno říct, že často je jejich existence vynucena spoustou nesmyslných zákonů, jen tak nějak ty, které nevznikly, nejsou vidět. Pokud senát pracuje, vlastně o tom ani nevíme. Zkuste si o tom něco zjistit, než se příště rozepíšete.

31 0
možnosti
AR

Autor měl jít k senátním volbám a podpořit ANO. Díky takovým Babiš je z volebního výsledku jeho partaje zcela vyvředěný;-D

18 4
možnosti

Po tom,

kdy nám ta naše pojistka ve formě Senátu ČR schválila Lisabonskou smlouvu na základě které se nám plete do našeho vnitřního rozhodování Evropská komise a žaluje nás u Evropského soudu, tak jakékoliv řeči o důležitosti Senátu odmítám.!!

13 12
možnosti
JB

J16a89n 51B33u67r52d40a

14. 10. 2018 22:59

Žaloby pro porušení rozhodně nejsou něco, co by vycházelo z Lisabonu ;-)

2 2
možnosti
Foto

J44i27ř49í 59K54i41n90d66l

14. 10. 2018 20:01

Senát je nesmírně důležitý mimo jiné může vracet zákony a ty pak je nutné projednat a znova odsouhlasit jen ne prostou většinou, ale kvalifikovanou většinou a tu Bureš dá těžko dohromady. Proto zuří vykřikuje, že je třeba senát zrušit, protože si uvědomuje, že má vládu, která je závislá na komunistech a není se senát stává pravicový. Takže schvalování zákonů se stává víc jak obtížné. Do voleb byl senát silně levicový, takže zákony jím protlačit šlo, ale teď si vše mění.

20 12
možnosti
Foto

Pane Kindle, šíříte tady bludy. Senátem vrácený zákon může sněmovna přehlasovat prostou většinou, tedy 101 hlasy. Prosím, neztrapňujte se zde svojí neznalostí.

11 6
možnosti
JL

Možná Senát není zbytečný, ale určitě je zbytečně nabobtnalý. V USA mají 100 senátorů (2 za každý stát) na cca 326 milionů obyvatel. K čemu mrňavá ČR potřebuje 81 senátorů na 10 milionů obyvatel? Nestačili by 2 za každý kraj?

14 0
možnosti
JL

Mluvite mi z duse, pani Liebova. Pocet senatoru je nutno upravit. Jen nesmite zapomenout na liche cislo. Nemame totiz post viceprezidenta, ktery je soucastne predsedou Senatu. Volit vsak muze, jen kdyz je Senat nerozhodny.

1 0
možnosti
Foto

Komora plná hochštaplerů, volených méně než 10% oprávněných voličů nemůže být žádnou pojistkou demokracie, nýbrž její zhoubou Rv

8 15
možnosti
VR

Očekávat od vás, že si přečtete Ústavu ČR a navíc se nad ní ještě zamyslíte je ve vašem případě asi zbytečné!

16 1
možnosti
  • Počet článků 235
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1532x
Lehce zapšklý optimista...

Seznam rubrik